Tallink-koncernens passagerarmängder minskade med över 80 procent

Passagerarmängderna på Silja Line och Tallink minskade drastiskt jämfört med i fjol. Zoom
Foto: Christa Lundström/SPT

Passagerarmängderna på Silja Line och Tallink minskade drastiskt jämfört med i fjol.

Fraktgodset minskade med 14,5 procent jämfört med fjolårets första kvartal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tallink-koncernen hade knappt 270 000 passagerare under årets första kvartal, vilket är 82,9 procent färre än i fjol. Antalet fordon minskade med 60,2 procent, medan fraktgodset minskade med 14,5 procent, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

"Det här har varit ett av de svåraste kvartalen i bolagets historia eftersom hela verksamheten har påverkats av resebegränsningar", säger vd Paavo Nõgene i pressmeddelandet.

Endast hälften av bolagets fartyg är i användning: Star, Megastar, Sea Wind, Regal Star, Sailor, Baltic Princess ja Galaxy.

Nõgene hoppas att fritidsresor ska bli möjliga igen under sommaren.

Annons
"Vi fortsätter att söka efter och pröva alla möjliga metoder, till exempel coronetest ombord och mycket annat, för att vi ska kunna fortsätta verksamheten så snabbt som möjligt på ett tryggt sätt."

Tallink-koncernen har 15 fartyg och äger varumärkena Tallink och Silja Line.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Yle: Jyri Häkämies berömmer regeringens exit-strategi

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies hoppas att samhället ska öppnas upp lite snabbare än vad som står i regeringens utkast till exit-strategi. Arkivbild.
Foto: SPT

Finlands näringslivs vd Jyri Häkämies hoppas att samhället ska öppnas upp lite snabbare än vad som står i regeringens utkast till exit-strategi. Arkivbild.

Finlands näringsliv hoppas på en klar och tydlig exit-strategi, säger vd Jyri Häkämies i Yles aktualitetsprogram Morgonettan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan