|

Över 27 miljoner människor hungrar i Kongo

WFP:s högkvarter i Rom i Italien. Arkivbild. Zoom
Foto: AP/TT

WFP:s högkvarter i Rom i Italien. Arkivbild.

En tredjedel av det kris- och krigsdrabbade Kongo-Kinshasas befolkning lider av hunger. Varningen kommer från FN:s livsmedelsprogram WFP och FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation i ett gemensamt uttalande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt de två FN-organen lider 27,3 miljoner invånare i det centralafrikanska landet av hunger. Krisen är extra besvärande då landet har enorma mängder av naturrikedomar och bördig mark.

"Konflikter kvarstår som den främsta anledningen till hunger . . . i de östra provinserna Ituri, Nord- och Sydkivu och Tanganyika. Även Kasai, där oroligheter brutit ut på senare tid, är svårt drabbat", skriver FN-organen.

Omkring 5,2 miljoner människor har tvingats lämna sina hem på grund av situationen i landet.

Ekonomisk nedgång på grund av coronapandemin har dessutom försämrat det redan svåra läget.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Prins Philip begravs nästa lördag – ceremonin direktsänds i tv

Storbritanniens prins Philip hyllas med 41 salutskott runt om i det brittiska samväldet under lördagen. Drottningens make avled under fredagen. Arkivbild.
Foto: Adrian Dennis/AP/TT

Storbritanniens prins Philip hyllas med 41 salutskott runt om i det brittiska samväldet under lördagen. Drottningens make avled under fredagen. Arkivbild.

Begravningen av Storbritanniens prins Philip, som avled i fredags, kommer att äga rum nästa lördag, den 17 april, meddelar Buckingham Palace. Philips sonson prins Harry reser till sitt hemland för begravningen, men hans gravida hustru Meghan stannar i USA.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan