Ingen ville bli ledande tandläkare

Sökandet efter en ledande tandläkare till Närpes hälsovårdscentral har ännu inte gett resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tjänsten som ledande tandläkare på Närpes hälsocentral har sedan i höstas varit lediganslagen i flera repriser. Inte heller i den senaste ansökningsomgången kom det någon sökande, men staden ger inte upp.

– Tjänsten lediganslås omgående igen, säger vård- och omsorgsdirektör Jim Eriksson.

Ledande tandläkaren är förman för de anställda inom både munhälsovården och instrumentvården på Närpes hvc. Det rör sig om sammanlagt tretton arbetstagare.

Förutom administration ingår klientarbete i ledande tandläkarens arbetsuppgifter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Infektionsöverläkaren om bakslaget: "Folk har inte använt munskydd"

Det rekordhöga antalet smittade på fredagen är en påminnelse om att coronaviruset inte är besegrat och inte försvunnit från Mellersta Österbotten, säger infektionsöverläkare Marko Rahkonen.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Det rekordhöga antalet smittade på fredagen är en påminnelse om att coronaviruset inte är besegrat och inte försvunnit från Mellersta Österbotten, säger infektionsöverläkare Marko Rahkonen.

Det har slarvats med munskydden och därför är över 100 nu i karantän efter sju nya coronafall i Karleby. Infektionsöverläkare Marko Rahkonen efterlyser en skärpning. Viruset är inte ännu besegrat, konstaterar han.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan