|

Förbudsbrytare i Filippinerna dömd till dödlig gymnastik

Beväpnade soldater bevakar en tom gata i Metro Manila, Filippinerna, efter att utegångsförbudet trätt i kraft. Zoom
Foto: Aaron Favila/AP/TT

Beväpnade soldater bevakar en tom gata i Metro Manila, Filippinerna, efter att utegångsförbudet trätt i kraft.

Ett hundra knäböj. Det dömdes en man i Filippinerna till efter att ha brutit mot det nattliga utegångsförbudet.Mannen, som led av ett hjärtfel, avled senare. Nu ska polisen utreda händelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den avlidne, en 28-årig man från kommunen General Trias, togs av polisen när han gått för att köpa vatten efter att det nattliga utegångsförbudet trätt i kraft.

Han straffades av polispatrullen med att tvingas göra över hundra knäböj.

28-åringen led enligt hustrun av ett hjärtfel som gjorde att han senare avled.

Polisen kommer nu utreda om tjänstefel har begåtts i samband med mannens död. Två av de poliser som närvarade vid straffet har tagits ur tjänst.

Annons

I nuläget råder ett totalt utegångsförbud mellan klockan sex på eftermiddagen och fem på morgonen i huvudstadsregionen Metro Manila och dess fyra intilliggande regioner.

Sedan förbudet infördes förra veckan har polisen bötfällt över 10 000 människor, och ytterligare ett tusental har dömts till samhällstjänst. Människorättsorganisationer har tidigare riktat kritik mot Filippinerna för landets hårda straff för dem som bryter mot pandemirestriktioner.

Under fjolårets månadslånga nedstängning vittnade Human Rights Watch om att de som brutit mot förbudet bland annat straffats genom att hållas i trånga hundburar samt tvingas sitta långa stunder i gassande sol.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

2 000 kistor på kö till krematorium i Rom

Roms begravningsbyråer protesterar mot myndigheternas långa handläggningstid för kremeringar.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Roms begravningsbyråer protesterar mot myndigheternas långa handläggningstid för kremeringar.

Begravningsentreprenörer i Rom larmar om överfulla bårhus. Mer än 2 000 kroppar ligger på förvaring i väntan på att kunna kremeras på stadens enda krematorium.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan