Coronasmittad besökte Närpes hvc – besökare kan ha exponerats

Personer som besökt Närpes hälsocentral under vissa tidpunkter förra veckan uppmanas vid symptom på covid-19 ta coronatest. Zoom
Foto: Arkiv/Mats Ekman

Personer som besökt Närpes hälsocentral under vissa tidpunkter förra veckan uppmanas vid symptom på covid-19 ta coronatest.

En person som besökte Närpes hälsovårdscentral flera gånger förra veckan har varit smittad av covid-19. Det finns en viss risk att andra besökare exponerats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Närpes stad meddelade på fredagsmorgonen att en person som besökt hälsocentralen i påskveckan varit smittad av covid-19.

Personen rörde sig i mottagningskorridoren och cafeterian. Personen besökte hälsocentralen vid följande tidpunkter: Måndagen den 29 mars klockan 9.30–11.30, onsdagen den 31 mars klockan 10.30–11.30 och torsdagen den 1 april klockan 13–14.

Det finns en viss risk att andra samtidiga besökare exponerats för viruset. 

Staden uppmanar därför de som befann sig på hälsocentralen vid dessa tidpunkter att ge akt på symtom som är typiska för covid-19 och låta testa sig med låg tröskel.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronafall på daghem i Vasa

Tolv personer har eventuellt exponerats för viruset.
Foto: Arkiv/Jannike Back

Tolv personer har eventuellt exponerats för viruset.

Vasa stad meddelar att ett coronafall har konstaterats i finskspråkiga daghemmet Malmöntalon päiväkoti på fredagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan