|

THL: 419 nya coronafall i Finland

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Omkring 18,5 procent av landets befolkning har fått den första dosen av coronavaccinet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 419 nya fall av coronaviruset på fredagen, vilket innebär att sammanlagt 81 261 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins start.

Sammanlagt 193 coronapatienter vårdades i torsdags på sjukhus runtom i landet, av dem behövde 42 intensivvård. Enligt torsdagens uppgifter har sammanlagt 866 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland.

Incidensen, det vill säga antalet smittfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är i hela landet 122,9. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 235,1 och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 171,0.

Fram till i torsdags hade sammanlagt 1 028 848 personer i Finland fått sin första dos av vaccin, vilket motsvarar omkring 18,5 procent av landets befolkning. 91 805 personer har fått också den andra dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kanada godkänner coronavaccin för barn – behovet i Finland utreds

Innan ett beslut fattas om huruvida barn och unga i Finland ska vaccineras mot covid-19 måste säkerheten och effekten hos vaccinet utredas, säger Ville Peltola, ordförande för den nationella expertgruppen för vaccinfrågor.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan