|

Muralmålningar och bilder på kabelskåpen – nu får gatukonsten ta plats i Korsnäståget

Konstnären Jon Gredmark ska tolka och målar de valda idéerna på elskåpen. Zoom
Foto: Ilkka Nyqvist

Konstnären Jon Gredmark ska tolka och målar de valda idéerna på elskåpen.

Gatubilden i stadsdelen Korsnäståget i Vasa ska piggas upp med konst. Bland annat ska kabelskåpen dekoreras. Hur – det får invånarna föreslå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi hoppas nu att så många som möjligt ska skicka in idéer om vilka slags målningar de vill se på kabelskåpen i Korsnäståget. Sedan får konstnären tolka idéerna fritt, säger kulturproducenten Ilkka Nyqvist på Vasa stad. 

Konstnären Jon Gredmark medverkar i projektet. Han har gjort flera offentliga konstverk, bland annat i Malax, i Tammerfors och i sitt hemland Sverige.


Idéer och utkast till konst för kabelskåpen kan skickas till Vasa stads kulturtjänster via Facebook. Projektet omfattar 46 av stadens och Vasa Elnäts kabelskåp.

Innan sommaren kommer även underfarten i Korsnäståget och en del av garagen på området att målas. Dessutom planeras en särskild konsthelhet till Variska skola.

Annons

I projekten engageras ungdomar som bor på området.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VIDEO: Mopedförare i Vasa fick böter och blev av med körkortet

Mopedisterna körde genom Vasa på lördagen.
Foto: Ghita Enges

Mopedisterna körde genom Vasa på lördagen.

Då vädret blir varmare, får polisen mer att göra. Så brukar det vara, och så var det nu också. Bland annat en stor mopedistsamling orsakade problem.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan