|

289 nya coronafall i Finland – ytterligare fyra personer har avlidit

Finlands nationella coronaincidens är nu 98,5. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Finlands nationella coronaincidens är nu 98,5.

Finlands coronaincidens fortsätter att sjunka och har nu nått en tvåsiffrig nivå. Över 22 procent av befolkningen har fått sin första dos av coronavaccinet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 289 nya coronafall på torsdagen. Det innebär att sammanlagt 83 253 personer i landet testats positivt sedan epidemins början.

Incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är 98,5. Incidensen under föregående 14 dagar var 155,7. I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 185,6 och i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 132,2.

Under det senaste dygnet har ytterligare 4 personer mist livet på grund av covid-19. Finlands coronarelaterade dödssiffra stiger därmed till 885.

På sjukhus runtom i landet vårdas för tillfället 161 coronapatienter. Av dem behöver 37 intensivvård.

Annons
Hittills har 1 513 000 doser coronavaccin levererats till Finland. Sammanlagt 1 230 792 personer i landet har fått sin första dos av vaccinet, vilket motsvarar omkring 22,1 procent av befolkningen. 109 909 personer har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Sjukvårdsdistrikten meddelar själva om antalet dödsfall och hur många som behöver sjukvård.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kanada godkänner coronavaccin för barn – behovet i Finland utreds

Innan ett beslut fattas om huruvida barn och unga i Finland ska vaccineras mot covid-19 måste säkerheten och effekten hos vaccinet utredas, säger Ville Peltola, ordförande för den nationella expertgruppen för vaccinfrågor.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan