Dags att utse Årets österbottning – nominera din kandidat här

 Tarja Parkatti, Thomas Enroth, Kaj Knuts, Humorgruppen KAJ och Gunilla Luther-Lindqvist är vinnare från tidigare år. Zoom
Foto: Kollage

Tarja Parkatti, Thomas Enroth, Kaj Knuts, Humorgruppen KAJ och Gunilla Luther-Lindqvist är vinnare från tidigare år.

Vilka österbottningar har utmärkt sig under året som gått? Det har blivit dags att nominera kandidater till Årets österbottning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I fjol utsåg våra läsare Munsalabon Kaj Knuts, lastbilschauffören bakom kampanjen #vikörmotcancer, till Årets österbottning. Året innan var det Tarja Parkatti som fick utmärkelsen. Parkatti är närvårdaren som slog larm om missförhållandena på Ulrikahemmet i Kristinestad.

Bland tidigare pristagare finns också musikern Thomas Enroth, frivilligarbetaren Gunilla Luther-Lindqvist och humorgruppen KAJ.

Årets österbottning kan vara verksam inom vilken bransch som helst. Det kan vara en person som har främjat samhörigheten, den ekonomiska utvecklingen i landskapet eller den österbottniska kulturen. Det kan vara en stödjande medmänniska, en inspirerande nytänkare eller en vardagshjälte. 

Tävlingen är ett samarbete mellan HSS Medias tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten och Radio Vasa samt Österbottens förbund. 

Annons
Du kan nominera din kandidat till Årets österbottning på våra webbplatser. 

Klicka här för att nominera din kandidat.

Vi vill ha ditt bidrag senast onsdagen den 16 juni. Finalisterna presenteras i juli då också omröstningen startar. Vinnaren offentliggörs i augusti.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan