|

Godisautomaten vann "Masked singer" i Sverige

I finalen var det äntligen dags för godisautomaten att lyfta på hatten och där under återfanns Daniel Norberg. Zoom
Foto: TV4/TT

I finalen var det äntligen dags för godisautomaten att lyfta på hatten och där under återfanns Daniel Norberg.

I nio veckor har han charmat, trollbundit och förvirrat både jury och tv-tittare. När masken åkte av på den skönsjungande Godisautomaten var det komikern Daniel Norberg som dolde sig därunder.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tolv kända svenskar har en efter en tvingats ta av sig de fantasifulla maskerna, och i finalen på TV4:s nya flaggskepp "Masked singer" var det Voododockan, Godisautomaten och Enhörningen som gjorde upp om segern.

Det är programmets publikpanel som röstar om vem som går vidare och vem som tvingas avslöja sig. Juryn, bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Nour El-Refai och Felix Herngren, gissar – med varierande framgång – på vem de tror döljer sig bakom de olika maskerna.

Vinnaren Daniel Norberg prickade in både Nour och Pernilla till slut tack vare ledtrådarna.

– Det har varit en otroligt rolig grej att få vara med om, det är häftigt att bli bedömd för sin sång utan att några förutfattade meningar finns med. Men samtidigt känns det lite naket på något konstigt sätt – trots dräkten. Inget som man tidigare har gjort spelar någon roll, det är bara rösten, säger han.

Annons
Foto: TV4/TT

"Masked singers" jury bestående av Felix Herngren, Nour El-Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren har under nio veckor försökt gissa vilka som döljer sig bakom de olika maskerna.Allt topphemligt


Hemlighetsmakeriet har dock varit en utmaning. Inte ens programledaren David Hellenius känner till kändisarnas identiteter – och deltagarna hålls separerade från varandra bakom scenen. Sin medverkan har Daniel Norberg hållit i en tajt krets bestående av den närmaste familjen.

– Man är van vid att få kommentarer direkt när man lagt ut ett klipp eller varit med i något sammanhang. Här spelar det ingen roll att jag har gjort en kanonlåt inför miljoner tittare på fredagskvällen, på lördag morgon är det tyst i alla fall...

"Masked singer" bygger på ett koncept från Sydkorea och har blivit en stor succé i både USA och Storbritannien. I Sverige har programmet legat i topp i tv-mätningar med i snitt 1,5–2 miljoner tittare varje vecka.

Under seriens gång pågår en intern tävling inom juryn om vem som lyckas gissa rätt på flest kändisar. I botten på den ligan har Felix Herngren parkerat.

– Jag har nog inte varit gruppens skarpaste hjärna, men jag har haft sjukt kul ändå. Det är mycket svårare än man tror, folk har väldigt olika röster när de sjunger och när de pratar, sade han tidigare till TT.


Skruvade ledtrådar


I finalprogrammet kammade han dock hem sin första poäng när han listade ut att det var författaren och programledaren Hans Rosenfeldt som dolde sig bakom Voodoodockan.

Även Ellen Bergströms Enhörning tog Måns Zelmerlöw och mästergissaren Pernilla Wahlgren relativt tidigt i programmet.

– Det har varit väldigt roligt att höra juryns gissningar, men lite läskigt när de har varit en på spåren. Då har manusförfattarna fått börja tvista ledtrådarna lite så att de ska passa in på flera, berättar Daniel Norberg.Skriver egen musik


Godisdräkten beskriver han som både stilig och knasig – vilket rimmar bra med hans personlighet och han är tacksam för att han fick en kostym som han kunde röra sig i. Mest nöjd säger Daniel Norberg att han är med framträdandet i semifinalen där han bland annat tolkade en låt av Laleh.

– Där kände jag att min röst kom fram. Jag gillar den stilen med fina svenska låtar.

För Daniel Norberg har medverkan i "Masked singer" och juryns fina lovord av hans röst gett blodad tand och den 4 juni släpps hans egenskrivna singel "Finnas kvar".

– Nu är det början på något nytt, säger han och skrattar.

De här befann sig bakom maskerna

 • Godisautomaten – Daniel Norberg
 • Voodoodockan – Hans Rosenfeldt
 • Enhörningen – Ellen Bergström
 • Sjöbjörnen – Anders Bagge
 • Draken – Johanna Nordström
 • Korpen – Robert Wells
 • Roboten – Nassim Al Fakir
 • Monstret – Kikki Danielsson
 • Isvargen – Victoria Silvstedt
 • Jokern – Lotta Schelin
 • Fåret – Christina Schollin
 • Pingvinen – Sven Melander
 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan