|

THL: 453 nya smittfall i Finland på onsdagen

Skyddsutrystning som används när coronaprover ska tas. Zoom

Skyddsutrystning som används när coronaprover ska tas.

Incidensen är just nu högst i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 129.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 453 nya coronafall på onsdagen. Det innebär att totalt 101 226 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 70,3. Under de föregående 14 dagarna var den 41.

Incidensen är nu högst, 129, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Landets lägsta incidens finns i Mellersta Österbotten, 5,5.

Just nu vårdas 43 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 10 intensivvård.

Annons

Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. Enligt den senaste uppdateringen har total 978 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Enligt institutets vaccinregister har sammanlagt 3 570 073 finländare fått den första dosen, vilket motsvarar 63,9 procent av befolkningen. Sammanlagt har 1 550 881 personer, det vill säga 27,8 procent av befolkningen, fått även den andra dosen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan