|

Striktare restaurangrestriktioner i fyra landskap träder i kraft på lördag

Restauranger i områden som befinner sig i accelerationsfasen får från och med lördag inte servera alkohol efter midnatt. Detta gäller dock inte restauranger i Kajanaland. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Restauranger i områden som befinner sig i accelerationsfasen får från och med lördag inte servera alkohol efter midnatt. Detta gäller dock inte restauranger i Kajanaland.

Högst hälften av det normala kundantalet inne på barerna och ingen alkohol efter midnatt. Det är några av de nya coronaregler som börjar gälla i fyra landskap på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen beslutade att skärpa restaurangrestriktionerna i de områden som för tillfället befinner sig i coronaepidemins accelerationsfas på torsdagen.

De striktare restriktionerna är redan i kraft i Nyland, som är ett av de landskap som för tillfället är i den näst svåraste coronafasen, accelerationsfasen.

De övriga landskapen som befinner sig i fasen är Kymmenedalen, Birkaland, Päijänne-Tavastland och Egentliga Finland. I dessa landskap kommer restaurangerna från och med lördag att omfattas av samma regler som restauranger i Nyland.

Också Kajanaland gick över till accelerationsfasen i tisdags, men de striktare restriktionerna gäller ändå inte restauranger i Kajanaland.

Annons
Barer i de berörda landskapen får ta in maximalt hälften av det normala kundantalet, medan restauranger som huvudsakligen serverar mat får ta in 75 procent av det normala antalet kunder.

Alkohol får säljas fram till midnatt.

Restaurangerna får öppna tidigast klockan 05 och hålla öppet fram till klockan 01.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan