|

Stenkastningen fortsätter mot danska bilar i Sverige

Polisen hårdbevakar E65 där någon eller flera personer under en månad har kastat stenar mot danskregisterade fordon. Zoom
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen hårdbevakar E65 där någon eller flera personer under en månad har kastat stenar mot danskregisterade fordon.

Någon eller några roar sig med att kasta sten på danskregistrerade bilar som kör längs E65 i Sverige. Totalt har 116 anmälningar gjorts.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är möjligt att en del kan avfärdas som stenskott, men det gör vi inte än. Vi känner att vi måste gå till botten med allting som sker, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Insatsen mot stenkastningen har pågått i över en månad. Men trots att polisen patrullerar längs hela vägen och söker med drönare efter gärningsmän har ingen gripits.

– Redan första dagen av insatsen konstaterade vi att det här är svårjobbat. Sträckan är 5,7 mil lång och det är höga hastigheter.

Danskarna kommer i sjok på väg till eller från Bornholmsbåten – antingen i riktning mot Ystad eller mot Malmö och Köpenhamn, klargör hon.

Annons
Polisen utvärderar insatsen veckovis.

– Vi tittar hela tiden på hur vi kan ta ett steg framåt i arbetet. Exakt hur vi jobbar går vi inte in på, men vi gör vårt yttersta, säger Ewa-Gun Westford.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan