|

Sommarens högsta coronasiffra i Finland: 612 nya fall

Sedan epidemins början har 5 731 100 coronatest gjorts i Finland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Sedan epidemins början har 5 731 100 coronatest gjorts i Finland.

Finlands coronaincidens fortsätter att stiga och är nu uppe i 88,5. Under de föregående 14 dagarna var incidensen 53,2.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om sommarens hittills högsta coronasiffra, 612 nya fall, på tisdagen. Det innebär att totalt 103 851 personer har bekräftats smittade sedan epidemins början.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 88,5. Under de föregående 14 dagarna var den 53,2.

Incidensen är nu högst, 156,9, i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Landets lägsta incidens, 6,5, finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är incidensen 16,6, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 106,2 och på Åland 19,9.

Annons
Just nu vårdas 53 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 8 intensivvård.

Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. I samband med den senaste uppdateringen i onsdags meddelades inga nya dödsfall. Det innebär att Finlands coronarelaterade dödssiffra fortsättningsvis är 978.

Enligt måndagens uppgifter har totalt 3 634 242 finländare fått sin första vaccindos, vilket motsvarar omkring 65,0 procent av befolkningen. Cirka 31,4 procent av befolkningen har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan