|

Högsta coronasiffran under hela epidemin – 872 nya fall i Finland

Under hela epidemins gång har omkring 5 847 800 coronatest gjorts i Finland. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Under hela epidemins gång har omkring 5 847 800 coronatest gjorts i Finland.

Den 20 mars rapporterades Finlands senaste rekordsiffra, 856 nya fall. I dag är de nya coronafallen 16 fler.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 872 nya coronafall på onsdagen. Det innebär att totalt 109 230 personer i Finland har testat positivt sedan epidemins början.

Den nationella incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, är 135,3. Under de föregående 14 dagarna var incidensen 71,0.


Högst är incidensen i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 220,9. Landets lägsta incidens, 15,5, finns i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är incidensen 179,4 och på Åland 132,6.

Annons

Just nu vårdas 95 coronapatienter på sjukhus runtom i landet. Av dem behöver 15 intensivvård. Antalet intensivvårdspatienter har mer än fördubblats under det senaste dygnet.


Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarelaterade dödsfall endast en gång per vecka. Enligt den senaste uppdateringen förra veckans onsdag har total 982 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Enligt den senaste uppdateringen i tisdags har sammanlagt 3 699 052 personer fått sin första dos av coronavaccinet, vilket motsvarar omkring 66,2 procent av landets befolkning. Omkring 35,2 procent av befolkningen har fått också den andra dosen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med slutet av juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare baserades siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan