|

THL: 522 nya coronafall i Finland

Incidensen är högst i Vasa sjukvårdsdistrikt och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Incidensen är högst i Vasa sjukvårdsdistrikt och i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Nästan hundra personer vårdas på sjukhus på grund av covid-19. Av dem får 29 personer intensivvård.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 522 nya coronafall på onsdagen. Totalt 134 827 fall av corona har konstaterats i Finland sedan pandemins början.

Incidensen, alltså antalet smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är 126. Motsvarande siffra för de föregående två veckorna var 155.

Sammanlagt får 97 coronapatienter sjukhusvård. Av dem får 29 personer intensivvård, vilket är en ökning på en person jämfört med tisdagen.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar dagligen utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • I många sjukvårdsdistrikt rapporteras det antal positiva laboratorieresultat som finns på morgonen – siffrorna är alltså inte jämförbara med institutets.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
  • Från och med den 28 juni rapporterar institutet de dödsfall som kommit in via registret över smittsamma sjukdomar. Tidigare byggde siffrorna på rapporter från sjukvårdsdistrikten.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan