|

KBL: Kurtstigen vid Norrvalla lockar fram upptäckarglädje

Zoom

Vörå konstklubb har skapat konstverk som man kan se längs motionsstigen vid Norrvalla.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det gäller att hålla ögonen öppna då man rör sig på motionsstigen vid Norrvalla. Vörå konstklubb har skapat en konststig till minne av klubbens långvariga ordförande Kurt Söderberg. Den ska förhoppningsvis få ung som gammal att tjuta till av glädje över att hitta gömda konstverk i naturen.

– Det här är ett sätt att få barn och unga att röra på sig. Det är roligare för dem om de vet att de kan hitta gömda konstverk, säger Camilla Staffans på Folkhälsan i Vörå. Konstfigurerna finns gömda på marken, i träd och under gamla stubbar. Längs stigen finns skyltar som meddelar att det finns något att betrakta i närheten.  
Annons
Vi stannar vid en skylt. Vi spanar en stund och kliar oss i huvudet. Så får vi plötsligt syn på ett litet hus med repstege. Kanske bor det ett litet skogstroll här? Fantasin sätter gränserna.En bit bort stannar vi igen. Den här gången är det enklare. En gul fågel tittar ner på oss från en gren. 

– Det är så roligt att få jobba med duktiga konstnärer. På Folkhälsan har vi i uppgift att plocka in konstverken till vintern. I vår kommer vi att sätta ut dem tillsammans med konstklubben.

Har du någon personlig favorit?

– Oj. Det är svårt att säga, men kanske figurerna som föreställer minions från de animerade filmerna. Jag blir på gott humör av dem, säger Staffans.

Stigen är lite på en halv kilometer för tillfället. Tanken är att den ska utvidgas till hela motionsspåret i vår.Texten har publicerats i Kommunbladet 8/2021.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan