|

Fyrsjukhuset i Åbo byggdes enligt utsatt tid och pris

Bygget av Åbo universitetscentralsjukhus Fyrsjukhus blev klart enligt den planerade tidtabellen och budgeten på 185 miljoner höll. Zoom
Foto: Mikael Piippo/SPT

Bygget av Åbo universitetscentralsjukhus Fyrsjukhus blev klart enligt den planerade tidtabellen och budgeten på 185 miljoner höll.

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt tog emot Åbo universitetscentralsjukhus Fyrsjukhus av byggherren under måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bygget av Åbo universitetscentralsjukhus Fyrsjukhus blev klart enligt den planerade tidtabellen och budgeten på 185 miljoner höll.

Åbo universitetscentralsjukhus (ÅUCS) tog emot den nya byggnaden, den 11 oktober. Nu fortsätter sjukvårdsdistriktet att utrusta den nya sjukhusbyggnaden, och personalen skolas i husets alla nya system och utrymmen. ÅUCS Fyrsjukhus börjar ta emot klienter och patienter i början av februari.

Barn- och ungdomskliniken, kvinnokliniken, kliniken för öron-, näs- och halssjukdomar och kliniken för mun- och käksjudomar flyttar in i ÅUCS Fyrsjukhus. Byggnaden inhyser dessutom, bland annat, en rymlig operationsavdelning och enheter för bilddiagnostik. Cirka 1 200 anställda flyttar över till Fyrsjukhuset.

"Alla som flyttar över till Fyrsjukhuset får utbildning och introduktion som i snitt tar cirka två arbetsdagar. Det egentliga flytten sker under två veckor i början av februari 2022", säger projektledare Riikka Aaltonen i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan