Tävlingstiden tog slut den 10 oktober, det vill säga i söndags. Strax före deadline rasslade bidragen fortfarande in – och landade på 170 stycken. 

Texterna är fördelade på tre kategorier: 13–16 år, 17–20 år och 21–25 år. Flest bidrag finns i den första kategorin. Drygt hundra bidrag skickades in av 13–16-åringar.


Bland bidragen finns debattinlägg, fiktiva texter, dikter, sångtexter och till och med ett teatermanus. Härnäst börjar juryn sitt arbete. Priset i varje kategori är en Iphone 11, och en telefon lottas också ut bland alla som skickat in en text.

Juryn består av representanter från HSS Media, Förlaget, Unga Scenkompaniet, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland och Läsambassadörerna.

Under projektets gång har HSS Media publicerat artiklar om några av er som deltagit. Artiklarna är öppna för alla. Klicka här för att komma till sidan där vi samlat dem.

Vi har inte haft möjlighet att svara på alla mejl, men kommer att läsa varje bidrag.

Stort tack till er som skickat in bidrag! 

Skrivtävlingen "Ung 2021"

  • Tävlingskategorier: Unga i åldern 13–16, 17–20 och 21–25.
  • Tema: Att vara ung 2021.
  • Texttyp: Novell, dikt, essä, debattinlägg, låttext eller annat.
  • Tävlingstid: 7 april–10 oktober. (Tävlingen är slut.)
  • Pris: Iphone 11. En vinnare per tävlingskategori plus en som lottas ut bland alla deltagare.
  • Arrangörer: Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland, Centret för livslångt lärande, Läsambassadörerna och Unga Scenkompaniet.