|

THL: Tre nya misstänkta fall av omikron under utredning

Institutet för hälsa och välfärd (THL). Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Man har ännu inte kunnat bekräfta några fall av coronavirusets omikronvariant i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) meddelade i måndags att man utreder två misstänkta fall av omikronvarianten i Finland. Två personer som haft kontakt till utlandet hade testat positivt för coronaviruset och man hade skickat deras prover vidare för sekvensering för att utreda om det handlade om omikronvarianten.

THL meddelar nu att man ännu inte har kunnat bekräfta någon omikronvariant av coronaviruset i Finland. Ett av de misstänkta fallen visade sig i sekvenseringen handla om deltavarianten. Det andra provet måste ännu undersökas på nytt eftersom virusmängden i det var för låg.

Utöver de här två fallen har man nu tre nya misstänkta coronaprover som skickats på sekvensering. Resultaten väntas inom någon dag. Det kommer sannolikt att dyka upp fler misstänkta fall nu framöver, konstaterar man på THL.

THL påminner om att man kan förhindra spridningen av omikronvarianten på samma sätt som med de andra coronavirusvarianterna: genom att vaccinera sig, använda munskydd, sköta sin handhygien och hålla avstånd. Om man får symptom ska man stanna hemma och vid behov gå och ta ett coronatest.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan