|

THL: Nu är incidensen i Finland uppe i 311

I onsdags rapporterade Institutet för hälsa och välfärd om sammanlagt 309 personer som vårdas på sjukhus med anledning av sjukdomen covid-19. Av dem får 60 intensivvård. Zoom
Foto: SPT

I onsdags rapporterade Institutet för hälsa och välfärd om sammanlagt 309 personer som vårdas på sjukhus med anledning av sjukdomen covid-19. Av dem får 60 intensivvård.

I Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt är incidensen hela 651.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finlands incidens är på torsdagen 311, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Incidensen anger antalet nya coronafall per 100 000 personer under de senaste 14 dagarna.

Landets högsta incidens finns i Norra Österbotten, hela 651. Norra Karelen har landets lägsta incidens, 82.

I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är incidensen 376, i Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt 289, i Vasa sjukvårdsdistrikt 83 och i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt 75. På Åland är incidensen 73.

På torsdagen rapporterades 1 781 nya coronafall i Finland. Sedan epidemins början har sammanlagt 199 257 fall rapporterats i landet.

Annons

Sjukhusvård


I onsdags vårdades totalt 309 personer på sjukhus med anledning av sjukdomen covid-19, rapporterar institutet. Av dem fick 60 intensivvård.

Institutet för hälsa och välfärd ger ut siffror om antalet personer som vårdas inom primärvården, den specialiserade sjukvården och intensivvården på måndagar, onsdagar och fredagar.


Vaccinationstäckningen


87,1 procent av den del av befolkningen som fyllt 12 år har fått en dos coronavirusvaccin medan 82,4 procent har fått två doser, enligt Institutet för hälsa och välfärds vaccinationsregister i onsdags. 8,3 procent av dem som fyllt 12 år har fått tre doser.

Av hela befolkningen har 76,7 procent fått den första dosen vaccin medan 72,6 procent har fått två doser och 7,3 procent tre doser, uppger institutet.

Vaccinationsregistret uppdateras med fördröjning, vilket innebär att alla vaccinationer inte nödvändigtvis syns i registret.


Biverkningar


Till och med den 16 november hade totalt 5 686 anmälningar om biverkningar av coronavirusvacciner behandlats vid Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet. Av dessa klassades 4 032 som allvarliga anmälningar.

En anmälning om biverkningar bedöms vara allvarlig om biverkningarna rapporteras ha lett till exempelvis dödsfall, livsfara, sjukhusvård eller funktionsnedsättning. Anmälningarna baserar sig på anmälarens egna iakttagelser, och det är ofta anmälaren själv som bedömer om biverkningen är allvarlig eller inte.

Så här rapporteras coronasiffrorna

  • Institutet för hälsa och välfärd rapporterar coronasiffror utifrån uppgifter som införts i registret över smittsamma sjukdomar.
  • Institutets siffror kan skilja sig från sjukvårdsdistriktens siffror.
  • Enligt institutet kan systemet på grund av dataöverföringen leda till en viss fördröjning i rapporteringen.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan