|

Finland: Åtta nya dödsfall har registrerats – allt färre testar sig nu

Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Finland har nästan 6000 nya fall det senaste dygnet. Detta gäller personer som tagit ett officiellt test.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De senaste två veckorna, tiden efter nyårshelgen, har antalet nya fall i Finland ökat med nästan 90 procent. Finland har nu 399 329 fall totalt sedan pandemins början. Samtidigt sjunker det dagliga antalet nya fall, vilket beror på att myndigheterna nu i högre grad uppmanar finländarna att testa sig med ett självtest. Antalet finländare som testar sig på officiella teststationer har också sjunkit de senaste dagarna. 

Sedan i måndags har åtta personer avlidit i sviterna av coronaviruset. Det betyder att totalt 1761 finländare nu dött i covid 19.

Antalet personer som vårdas på sjukhus i Finland har inte uppdaterats av Institutet för hälsa och välfärd sedan i måndags. Då vårdades 701 på sjukhus varav 63 patienter vårdades på intensivvårdsavdelning. Båda siffrorna hade ökat sedan förra veckan. 


Annons
Aldrig tidigare under pandemin har så många vårdats på sjukhus. Största delen av patienterna är ovaccinerade. 


Statsminister Sanna Marin.
Foto: Sofia Westerholm

Statsminister Sanna Marin.LÄS MERA: 

Omikronvarianten har förändrat coronaläget världen över och Finland är inget undantag. Under hela tisdagen sitter regeringen samlad för att diskutera vad det innebär för bland annat de rådande begränsningarnas och covidintygets del.

– Vi kommer exempelvis att diskutera om det finns skäl att ändra covidintyget till ett vaccinintyg, eller om testningen fortfarande ska vara en del av intyget, sade statsminister Sanna Marin (SDP) då hon anlände till förhandlingarna.

Här kan du läsa vår första rapport från dagens möte. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan