|

I dag är sista dagen du kan förhandsrösta i välfärdsområdesvalet

Förhandsröstningen i välfärdsområdesvalet pågår mellan 12 och 18 januari. Zoom
Foto: Anna Sourander

Förhandsröstningen i välfärdsområdesvalet pågår mellan 12 och 18 januari.

18,6 procent av österbottningarna har redan avlagt sin röst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om du planerat att förhandsrösta i välfärdsområdesvalet hinner du ännu. Förhandsröstningen, som inleddes förra onsdagen, avslutas nämligen efter i dag, tisdag.

Den egentliga valdagen är på söndag den 23 januari – då kan du endast rösta i den vallokal som finns angiven på din röstsedel.

Fram till i går kväll hade 25 858 österbottningar redan avlagt sin röst i valet. Det är 18,6 procent av den röstberättigade befolkningen.

Störst andel förhandröster har avlagts i Kaskö och Kristinestad, där har redan 27,5 respektive 23,0 procent av väljarna gått till valurnan.

Annons

SE LISTA: Här kan du förhandsrösta i Österbotten

I landet som helhet är det 20,5 procent av befolkningen som förhandsröstat. Kvinnor har förhandsröstat något flitigare än män, visar statistik från Justitieministeriets informations- och resultattjänst.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan