|

Lähdesmäki öppnar i Vasa igen

NyhetsbildZoom
Så här kommer den nya affären att se ut. Foto: Lähdesmäki
Lähdesmäkis möbelaffär återvänder till Vasa. Bygget av den 2000 kvadratmeter stora affären har redan börjat i Stenhaga.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Möbelföretaget Lähdesmäki öppnar i Vasa igen. Dotterbolaget Lähdesmäki Invest Ab köpte i onsdags samtliga Fastighets Ab Vasa Morängränden 2A:s aktier av Sjaelsjo Finland Ab. – Vi har önskat att få komma tillbaka till Vasa ända sedan vi flyttade till Ilmajoki 2008, så det känns väldigt bra att vi nu har hittat ett lämpligt ställe för oss, säger Lähesmäkis vd Juhana Lähdesmäki. Lähdesmäki har dessutom slutit ett kontrakt med byggföretaget Wasacon för att bygga en affärshall på tomten. Fastighetsbolaget kommer att hyra ut utrymmena i sin helhet till Lähdesmäki Ab:s möbelaffär. Byggnadsarbeten har redan kört i gång i Stenhaga och den nya 2000 kvadratmeter stora affären kommer stå klar för att betjäna både sina nya och gamla kunder i februari-mars 2016. Den nya butiken kommer att byggas på samma tomt som järnaffären Byggmax. Lähdesmäki Ab har sina rötter i Vasa. Grundaren Raimo Lähdesmäki började sin företagarkarriär då han öppnade sin första egna möbelaffär i Vasa, i bottenvåningen av ett trähus på Långgatan i mars år 1972. – Det känns väldigt bra att få betjäna Vasaborna igen, säger Lähdesmäki.

Kommentarer
|

VPS gästar serieledarna: "Massiv utmaning"

Nyhetsbild
Senast Steven Morrisseys VPS och Miro Tenhos FC Inter drabbade samman i FM-ligan var fotbollsvädret allt annat än perfekt. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Efter fyra raka förluster gör VPS ett nytt försök att ta ligasäsongens första trepoängare. Motståndet: FC Inter som toppar ligatabellen.

Mest läst senaste veckan