När barnen efter sommarlovet återvänder till dagis och skolan brukar det inte ta speciellt länge innan det börjar rinna snor. Därefter brukar de bli sjuka med jämna mellanrum fram tills sommarlovet inleds igen. Det här pratar Jonny, Johannes och Tomas om i dagens avsnitt av småbarnspodden Pappalandia.

Jonny trodde att hans barn hade klarar sig undan allt vad som heter förkylning och feber, men hans fru påminde honom att det inte är fallet. De har haft allt från parainfluensa till corona.

Tomas minns bäst gången hela familjen hade magsjuka. Magsjukan i sig var inte det värsta, utan det var allt runt omkring. Han påpekade att vuxna kan kontrollera var och när de spyr, men den förmågan saknar barn.

Utöver barn som spyr till höger och vänster berättar Johannes om vad de gjort under veckoslutet. Han skulle sova över hos en bekant med båda barnen, men nattandet gick definitivt inte som på Strömsö. Allt och alla skrek!

Jonny berättar även om en incident i köket. Han hackade chili och rörde i misstag vid sin son. Hans son uppskattade definitivt inte gesten.

I Sverige är Henrik Hjelt känd både från tv, teater och musikal samt som föreläsare. I Finland är han kanske främst känd från tv-programmet

I varje avsnitt har de bett en pappa med äldre barn att ge råd åt de pappor som har småbarn. Den här gången har komikern och skådespelaren Henrik Hjelt ett förträffligt råd som ger dem alla en tankeställare.