|

De lockade över 10.000

Roxette klev ut på scenen 22.05. Anne Rosvall, Manuela Grünwald och Maria Klimesch väntar på showen. Marie Fredriksson och Per Gessle lämnade stadionområdet klockan 00.40. De åkte direkt till sitt väntande flygplan medan resten av bandet övernattade i Vasa.
Fredagens hav av skrikande tonårstjejer böts ut mot en lite mer mogen åldersgrupp. Slutsålt blev det inte, men succékonceptet fortsätter troligen ändå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När portarna öppnas klockan 17 är Anne Rosvall en av de första som kommer in på Karlsplan. Hon har köat tillsammans med österrikarna Maria Klimesch och Manuela Grünwald sedan 11 i morse. Rosvall har kommit från Sverige för att träffa vänner i Finland, men också för att se Roxette.

-Roxette betyder väldigt mycket för mig. Deras texter talar verkligen rakt till mig, säger Rosvall.

Det här är den fjortonde konserten av Roxettes jubileumsturné som hon ser.

-De förändras mycket mellan spelningarna så det blir aldrig tråkigt att se dem. Det är ett fantastiskt liveband. Marie är en stor förebild för mig. Hon har gått igenom så mycket och hon är starkare än någonsin nu. Hennes röst är helt fantastisk.

Men än är det flera timmar kvar tills Roxette börjar spela. Först ut att värma upp publiken är Frida Andersson. I en silverglittrande klänning kommer hon in på scenen och får publiken att sakta svaja från sida till sida. Men det är först när Alphaville drar i gång två timmar senare som publiken vaknar och börjar klappa med i låtarna.

Kvällssolen skiner fortfarande över Karlsplan, som sakta börjar fyllas av människor. En del har vågat sig på barbent och luftiga klänningar, men de flesta i publikhavet är klädda i varma tröjor.

Arrangörerna har beräknat att 12 000 ryms på Karlsplan. Över 10 000 biljetter har sålts, vilket man är mycket nöjda med.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utbyggnaden av Keskuskoulu blir försenad – huvudentreprenör har ansökt om konkurs

KORSHOLM Utbyggnaden av Keskuskoulu i Smedsby blir försenad och den blir dyrare än budgeterat. Orsaken är att huvudentreprenören har tvingats ansöka om konkurs.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-kommissionär: Facebook hotar demokratin

Internetjättar som Facebook och Google, som sprider vidare individanpassade budskap till väljare, är ett hot mot demokratin. Det menar EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en intervju med Svenska Dagbladet.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs vek halv miljon för Lärknäs och Annahemmet

KORSNÄS Korsnäs preliminära bokslut för 2017 är bättre än väntat. På måndag kväll beslöt fullmäktige att redan nu vika en halv miljon av plusresultatet som en investeringsreservering för de fuktskadade Lärknäs och Annahemmet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bäddar för en framtid av goda möjligheter

ANNONS FRÅN YRKESHÖGSKOLAN NOVIA På fyra orter runt omkring i Svenskfinland erbjuder Yrkeshögskolan Novia högklassig utbildning på svenska. - Studierna har inte bara motsvarat mina förväntningar - de har överträffat dem, säger Anna-Sara Sten.

Mest läst senaste veckan