Fira fredag med den mysigaste fulaste jultröjan

Vad kan vara bättre sätt att få julstämning än att bära en riktigt ful jultröja? Det är precis det som Ugly sweater day, ungefär "fula tröjedagen", handlar om. Högtiden firas varje år den tredje fredagen i december i USA och Kanada, men det finns ju inget som säger att vi inte kan fira den här med...? Ta alltså på dig din fulaste/varmaste/skönaste jultröja på fredagen och sprid lite julglädje!

Spelintresserade samlas till för-julfest

Gillar du dataspel, eller kanske du till och med utvecklar dem själv? Klockan 20 på fredagen ordnar IGDA Finland Vaasa Hub, alltså gruppen för spelutvecklare i Vasa, en för-julfest på Brändö företagscentrum. Festen är öppen för alla som är intresserade av spel.

Charlotta Kerbs på O'Malleys

Kanske musik är mera din grej? Då får du ditt lystmäte den här helgen. Det börjar redan på fredag då Charlotta Kerbs uppträder på O'Malleys klockan 23. Gå alltså dit om du vill höra skönsjungande toner!

Julig hömarknad på Bocks

På lördagen mellan 11–16 är det dags för traditionell Haymarket, alltså hömarknad, på Bocks.

Det blir klassisk julhömarknad vid Bocks.

Det bjuds på våfflor, varma syltgrisar och rökt fisk. Dessutom är dockteatern Lilla åsnan på plats och uppför pjäsen "Pulchinella".

De vackraste julsångerna

Det är än en gång dags för De vackraste julsångerna.

Vi fortsätter på jultemat. Den här helgen sjungs de vackraste julsångerna på två ställen, dels i Vasa på fredag klockan 17 i Kuula-institutet, och dels på söndag klockan 19 i Korsholms kyrka. Vill du ha mer stämningsfull julmusik är det alltså dit du ska gå.

Julmusik med The Punk Folk Band

Men om du inte vill ha finstämmig julmusik kan du för all del satsa på rajraj och punk. The Punk Folk Band och Jerry Lindqvist bjuder på julstämning på sitt eget vid vid Villa Sandviken på lördag klockan 19. The Punk Folk Band består av Olof Englund, Niklas Finne, Kristian Isaksen, Kristian Paavola och Julien Walser.

Linda Lampenius och Apocalypticas Perttu Kivilaakso uppträder

På lördagen sker också ett annat musikuppträdande klockan 19. Då ställer sig Linda Lampenius och Perttu Kivilaakso på scenen på Ritz. Cellisten Perttu Kivilaakso är känd från bandet Apocalyptica och Linda Lampenius är välkänd violinist.

Klassiskt rockband uppträder i Vasa

På söndagen stiger en av rockens giganter upp på scenen på Ritz. Klockan 19 är det nämligen dags för Nazareth, som bland annat är kända för balladen "Love hurts." Obs, biljetterna går åt som smör i solsken.

Det legendariska rockbandet Nazareth uppträder i Vasa.

Förbered dig för julfirandet med klassiska julfilmer

Är Die Hard en julfilm, eller satsar du hellre på Elf? Kanske How the Grinch Stole Christmas är mera i din smak, eller Love Actually? Vad du än gillar att se är det här definitivt tiden för klassiska julfilmer. Så slappna av i soffan med glögg och tända ljus och njut av stämningen. Och obs, lämna absolut inte ljusen oövervakade.