|

Mor och son i bilolycka i Köklot

En personbil krockade på söndagseftermidagen med en elstolpe längs Köklotvägen. Uppdaterad kl. 18:55.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två personer befann sig i personbilen som körde av vägen, men ingen av dem blev allvarligt skadade i olyckan. I bilen fanns en mamma med sin son och enligt dejourerande brandmästare Riita Oravainen lyckades en av dem ta sig ur bilen efter olyckan medan den andra satt fast: - En kraftledning hade fallit ner och det var säkert en ganska olustig känsla att vara fången i bilen trots att ingen hade skadats allvarligt, säger Oravainen. Räddningsverket tog emot larmet kring halv femtiden på söndagseftermiddagen och arbetet tog dryga två timmar. - Eftersom det var frågan om en kraftledning måste en elektriker kallas till platsen och det drog ut på tiden. Strax efter olyckan hade inträffat råkade en läkare befinna sig i området och kunde turligt nog konstatera att ingen av de inblandade hade några allvarliga skador, säger Oravainen.

Dålig inomhusluft i både Iskmo och Singsby dagis – kommunen väcker frågan om daghemmen ska finnas kvar

Singsby daghem finns i en gammal folkskola och i modulbyggnader. Om man går in för ett nybygge är ett alternativ att flytta bort modulerna och sälja folkskolan.
Foto: Mikael Nybacka

Singsby daghem finns i en gammal folkskola och i modulbyggnader. Om man går in för ett nybygge är ett alternativ att flytta bort modulerna och sälja folkskolan.

Akuta åtgärder görs för att förbättra inomhusluften. Men renovering eller nybygge inom fem år är ett måste. Nu väcks frågan om var daghemmen i norra Korsholm ska finnas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan