Jakobstad. Klockan 22 på lördag kväll fick polisen larm om en misshandel. Polisen fann en blodig man som misshandlats i en lägenhet, och polisen förde personen till första hjälpen. Mannen avlägsnade sig ändå från platsen före en läkare kunde undersöka honom. Personen som är misstänkt för brottet, en man från Kannus, är känd för polisen sedan tidigare. Han hade avlägsnat sig från platsen där brottet ägde rum. Fallet undersöks som misshandel.Senare under natten klockan 3.20 fick polisen veta att glaset i en dörr slagits in på Skutnäsgatan. Polisen fann blodspår på platsen, och en Jakobstadsbo född 1996 misstänks för dådet. Fallet undersöks som skadegörelse.

En knapp timme senare, klockan 4.15, misshandlades två män när de väntade på en taxi vid taxistolpen. En man som ännu är okänd för polisen slog först den ena mannen i ansiktet så att han föll till marken och förlorade medvetandet. Efter det här slog han den andra mannen som försökte komma till undsättning. Även den här gången slog mannen den andra mannen i ansiktet. Tre andra män rörde sig med den misstänkte utan att ingripa, och de alla avlägsnade sig i en grå personbil. Polisen ber om att ögonvittnen kontaktar polisen, ärendet undersöks som misshandel.

Klockan 4.20 undersökte polisen en skadegörelse på Kråkholmsvägen. På platsen träffade polisen en person som berättade att han blivit rånad.

Natten till måndagen bröt sig någon in i en loppmarknad på Vagnsmakarevägen. Tjuvarna stal bland annat smycken från loppmarknaden. Lite senare fick polisen ett inbrottslarm från en annan firma längs samma gata, men eftersom gärningspersonen inte lyckades ta sig in i byggnaden utreds det som inbrottsförsök.

Karleby. Klockan 20.30 i lördags beslöt en polispatrull att stanna en mopedist för en rutinkontroll. Mopedisten körde undan på en gång- och cykelled i hög hastighet, och polisen valde att inte ta upp jakten. Däremot besökte polisen mopedistens hemadress där föraren, född 2002, var hemma. Händelsen undersöks som grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt trafikförseelse.Klockan 00.30 natten mot söndagen stannade polisen ett obesiktat fordon. Föraren, en person född 1993, testades för droger och testet visade positivt resultat för amfetamin. Ärendet undersökt som rattfylleri, straffbart bruk av narkotika samt fordonsförseelse.

Klockan 3.45 såg polisen en man som med knytnäve slog två andra män i ansiktet. Mannen, en Karlebybo född 1993, greps och togs in på polisstationen över natten. Fallet undersöks som två fall av misshandel.

I söndags klockan 16.30 fick polisen in ett tips om en förare som körde berusad. Föraren blåste 1,12 promille och förutom det körde han utan körrätt. Det här var fjärde gången som polisen ertappade samma person på vägarna utan tillstånd att köra.

Larsmo. Klockan 6.08 på söndagsmorgonen fick polisen kännedom om två rattfyllerister som körde på Vesterbyvägen. En berusad man född 1996 hade kört av vägen, och hans kompis hade ringts till platsen för att hjälpa till. Kompisen, en man född 1999, förde personen som kört ner i diket till första hjälpen vid sjukhuset. Vid sjukhuset blåste mannen som kört av vägen 1,26 promille, medan kompisen som kommit för att hjälpa blåste 1,00 promille. Polisen undersöker den äldre mannens fall som grovt rattfylleri samt äventyrande av trafiksäkerheten. Fallet med hans kompis undersöks som rattfylleri.

Kronoby. Klockan 23.44 på lördag kväll fick polisen kännedom om en rattfyllerist i Terjärv. Föraren påträffades i en bostad, och han blåste 2,02 promille. Ärendet undersöks som grovt rattfylleri.