Christoffer Strandberg, varför kommer du nu till Österbotten?

– Jag ska dels göra skolbesök i ett antal österbottniska högstadier i egenskap av en av många "dreamster", där vi berättar om våra drömmar och hur vi nått dem på ett personligt plan. Dels ska jag också besöka Kulturkarnevalen.

Vad ska du göra där?

– Jag ska hålla labbet "SOME-hit" i samarbete med Radio Extrem. Labbdeltagarna ska få fundera på vem de är i sociala medier, vem de vill vara och vad de tycker är roligt.

Vad har du själv för tankar om sociala medier?

– Jag har ju glädjen att vara Yle Extrems Snapchat-skapare. Jag ser möjligheter att skapa innehåll men också samla in information som kan vara till nytta i andra kanaler och vara i kontakt med publiken.

Vad är det nyaste inom sociala medier?

– De lever i ständig förändring. Därför kan man inte riktigt prata om det "nya" i sociala medier. Det intressanta är att unga flyr Facebook eftersom plattformen nu vuxit upp. Många äldre går med där. De söker sig till egna kretsar som Snapchat. Det har inte kommit någon ny revolutionerande app sedan just Snapchat.

Hur använder unga sociala medier?

– Unga är egentligen rätt bra på att vara exklusiva, vilket är en hälsosam utveckling. Snapchat används ofta för att kommunicera med den egna kretsen och många har privata Instagramkonton. Tyvärr finns ju mobbning i alla dess former men överlag är de bra på sociala medier.

Vilken relation har du till Österbotten?

– En mycket varm relation. Jag har i och med mina uppdrag skapat en vänkrets i Österbotten.

Om du skulle välja en känd österbottning att imitera, vem skulle det vara i sådana fall?

– Jag har haft glädjen och äran att nyligen intervjua KAJ inför Svenska dagen som en av dem. Jag har också imiterat många kända österbottningar, som Krista Siegfrids. Visst finns det många läckra politiker man kunde sätta tänderna i och Ted Forsström eller Kaj Korkea-aho kunde också vara roliga.

Vad är aktuellt för dig?

– Jag kommer fortsätta jobba med teater och media. I höst arbetar jag som skådespelare på Lilla teatern i Helsingfors. Jag är med i pjäsen "Det ordnar sig, Sapiens." Nästa år ska jag också spela teater.