I Maxmo var vägarna så hala i morse att Peter Norrgård, trafikchef och busschaufför på Oravais Trafik, bestämde att skolbussen inte åker någonstans förrän vägarna sandats.

Norrgård ringde efter en sandbil och väntade sedan tillsammans med eleverna i två timmar. Vid tiotiden fick han besked om att sandbilen gått sönder.

Det betyder att det inte blir någon skoldag för eleverna som nu åkt hem med taxi. Totalt handlar det om kring 40 Maxmoelever som stannar hemma i dag.

Norrgård är upprörd över situationen.

– Det har varnats i flera dagar för att det ska bli halka, varför ser då vägarna ut som de gör? Det finns ingen ursäkt för det här, säger han.

Två av Oravais Trafiks skolbussar körde i diket under morgonen, en i Bertby och en i Pensala.

Oravais Trafiks vd Niklas Iso-aho säger att han meddelat Destia att ingen skolbuss ger sig ut på vägarna senare i dag förrän de vet att vägarna är sandade och säkra.

Vid 15.30-tiden började också Peter Norrgårds tålamod vara slut. Han hade då väntat på sandning i nästan åtta timmar, och fått veta att sandbilen för tillfället fastnat i ett dike, fyra kilometer ifrån honom.

– Nu har jag bett om hjälp av några lokala sandare. De ska sanda så mycket att jag kan vända bussen och ta mig hemåt mot Österö igen, säger Norrgård.

Zoom

Till slut körde också sandningsbilen i diket på väg mot Österö. Foto: Läsarbild.