Det blir en liten rotation inom SFP:s fullmäktigegrupp i Korsholm. Christoffer Ingo har valts till ny gruppordförande, efter att Linda Ahlbäck valt att stiga åt sidan.

– Efter en lång tids övervägande bestämde jag mig för att inte fortsätta som gruppordförande för att kunna satsa mer tid på mina andra uppdrag samt på min familj. Det ligger ingen dramatik bakom mitt beslut, säger Ahlbäck.

Ingo valdes med en hårsmån i form av en röst mera än Samuel Broman. Rösterna föll 15-14 och en blank. Ingo säger däremot att det inte indikerar på en splittring i gruppen.

- Det råkade bli tajt den här gången. Jag och Samuel har inte så stora skiljaktigheter heller i hur vi ser på olika frågor. Det fanns två alternativ och gruppen fick rösta enligt egen åsikt, säger Ingo.

Han tillägger att han respekterar beslutet.

- Jag skulle också göra det om resultatet varit det motsatta.

Ahlbäck fortsätter som gruppens första vice ordförande och till andra vice ordförande valdes Ida-Maria Skytte som också fungerar som gruppen sekreterare.
Ingo säger att han ställde upp eftersom det var Ahlbäck som frågade. Han upplever också att gruppresidiet samarbetat väl under det gångna året.

– Jag tar ödmjukt emot det stora uppdraget att få leda SFP:s fullmäktigegrupp i Korsholm. Vi har en stor fråga att behandla det kommande året, och vi vet redan i nuläget att gruppen inte är enig. Som gruppordförande blir min uppgift att hålla stämningen god och se till gruppens och därmed korsholmarnas bästa i fusionsfrågan och i alla de andra beslut fullmäktige ska fatta, säger Ingo.

Han säger att han vill konstruktivt fatta beslut som är såväl gruppen och partiet till lags.

- Jag jobbar på det sättet att jag hellre enar än splittrar. Det blir min uppgift att få ihop en så stark och enig grupp som möjligt i såväl små som stora frågor, säger Ingo.

Christoffer Ingo är också första vice ordförande i Korsholms fullmäktige. Vi har försökt nå Samuel Broman utan resultat.