Inbrottet gjordes klockan 04:30 i företagslokalen. Anton Kuhlberg, som äger företaget, säger att det verkar som att de varit inne i lokalen förr. Men att de inte valt att stjäla de värdefulla sakerna.

- De har inte riktigt tänkt efter. Lagret är fullt med dyra verktyg. Istället stal de en tv vi just skaffat, en whiskyflaska, en backkamera till en bil och en snowboard, säger Kuhlberg.

Kuhlberg och företagets bokförare skulle på lördagen bokföra en tv som de handlat till lokalen. Då märkte de att den var försvunnen. Kuhlbergs spontana tanke var att någon lånat den.

- Det låter inte så logiskt i efterhand men så tänkte jag då. När jag började se mig omkring såg jag att ena bilens dörr var halvt öppen. Då märkte jag att kameran från den var borta.

Kuhlberg har monterat kameror på flera ställen både inuti och utanför lokalen. Två personer fastnade på bild och på lördagen vädjade Kuhlberg på företagets Facebooksida till tjuvarna att de ska lämna tillbaka det som stulits. Inlägget delades redan den första timmen över hundra gånger.

Totalt befann sig inbrottstjuvarna i lokalen i sju minuter. Det är märkligt hur de visste hur de skulle bryta sig in tycker Kuhlberg.

- Det kan hända att de lirkat något lås. Det finns inga brytmärken någonstans.

På Polisinrättningen i Österbotten meddelar de att de besökt platsen och kan informera mera i morgon.