Enligt Svenska Yle råder företagare och tillverkare föräldrar att ge sina barn silvervatten när de är sjuka. Att sälja silvervatten för invärtes bruk har varit förbjudet i hela EU i flera år och silvervatten får endast säljas som vattenreningsprodukt.

Annvi Gardberg som granskade silvervatten i programmet Spotlight i höstas har varit medlem i tre av de slutna Facebookgrupperna där silvervatten diskuteras. Gardberg gick ur grupperna innan programmet sändes hösten 2017, men har sparat en del av diskussionerna.

Många föräldrar har ställt frågor om silvervatten och en österbottnisk företagare har i diskussioner från 2016 svarat att hon skulle rekommendera föräldrarna att ge kolloidalt silver till barn. Det är olagligt för företagare och tillverkare att rekommendera silvervatten för invärtes bruk, skriver Svenska Yle.

Enligt Annvi Gardberg är det också många föräldrar som vill veta hur man ska dosera silvervatten om man ska ge det till barn. I grupperna är det också föräldrar som skriver att de brukar ge några teskedar silvervatten till sina barn, medan andra blandar kolloidalt silver med modersmjölk för att få barnet att svälja. En annan har gett sitt barn en halv deciliter kolloidalt silver till sitt barn när hen har fått magsjuka.