Melodifestivalen i Sverige 2020
Nyhetsbild
Nöje

Dotters satsning: Ljusshowen kommer att fördubblas

Dotter är redan den stora favoriten i Melodifestivalen. Nu satsar hon på en större ljusshow för att lyfta numret ytterligare. – Den kommer att fördubblas, berättar hon.

Nyhetsbild
Kultur

Dotter: Tror inte att jag kommer vinna

Hon är spelbolagens stora favorit. Ändå kan Dotter inte tro att hon har en chans att ta hem hela Melodifestivalen.

Nyhetsbild
Nöje

Tidigare vinnare kritiska till finalbidragen: För lite schlager

Det är tjejernas år i Melodifestivalen, enligt flera schlagerveteraner. Men de tidigare vinnarna är kritiska till årets tävling. – Låtarna är inte starka nog, säger Roger Pontare. – Det är inte fokus på musik längre, menar Kikki Danielsson.

Nyhetsbild
Nöje

Melodifestivalen genomförs som planerat – SVT uppmanar sjuka att stanna hemma

Den danska Melodifestivalen genomförs utan publik på lördag. Beslutet har fattats av Danmarks Radio, DR, på grund av coronaviruset. Den svenska Melodifestivalen kommer däremot att genomföras som planerat.

Nyhetsbild
Nöje

Streckgubbar, löpmatta, inomhusregn och andra trick har förgyllt Melodifestivalen

En fläkt, ett mindre skyfall på scenen eller kanske ett blöjlyft? Genom åren har Melodifestivalartister tagit till många olika knep för att vinna tittarnas röster.

Nyhetsbild
Nöje

Programledarnas oro inför glittrigt shownummer: Vet inte om vi lyckas

Melodifestivalens programledare kommer att satsa på glittriga shownummer i den tredje deltävlingen.Men det finns många orosmoment inför direktsändningen. – Det har varit nära att kameror har pajat under repetitionerna, säger Linnea Henriksson.

Nyhetsbild
Nöje

Han vill visa kollapsen i Melodifestivalen

Den självutnämnda schlagerdrottningen och Youtubeprofilen Anis Don Demina är tillbaka i Melodifestivalen. Nu vill han skildra vad som pågår när strålkastarna är avstängda och fläktarna har slutat blåsa. – Folk håller på att tappa det, säger han.

Nyhetsbild
Nöje

Anna Bergendahl höll för favorittrycket

Anna Bergendahl går raka vägen till final i Melodifestivalen med bidraget “Kingdom come”. Där möter hon två tidigare “Idol”-konkurrenter.

Nyhetsbild
Nöje

Gemenskap temat för Henrikssons mellanakt – framför specialskriven låt

En känslosam uppmaning till att släppa människor mer inpå livet. Det är tanken med Linnea Henrikssons mellanakt i nästa deltävling i Melodifestivalen. – Det är absolut en uppmaning till oss alla, säger hon.

Nyhetsbild
Nöje

Björn Skifs och Tomas Ledin förenas i Melodifestivalen för första gången

Två av Sveriges popgiganter – Björn Skifs och Tomas Ledin – sjunger tillsammans för första gången i årets Melodifestival.

Nyhetsbild
Nöje

Klappvänlig körsång och svala poplåtar

Veterangospel, snygg pop och en avskalad låt om killar med känslor. Så låter årets första bidrag i Melodifestivalen.

Nyhetsbild
Nöje

Robin Bengtsson: Inga träningsredskap i år

Efter segern 2017 gör Robin Bengtsson comeback i Melodifestivalen med låten "Take a chance".Men det är med blandade känslor som han ger sig in i leken igen.

Nyhetsbild
Nöje

Suzi P: Ska aldrig göra om det där

17-åriga artisten Suzi P gör debut i Melodifestivalen när den drar i gång på lördag. Förra gången hon uppträdde i tv orsakade hon tittarstorm – något hon aktar sig noga för i dag.

Nyhetsbild
Nöje

"Melodifestivalen är som när man gifter sig"

Pang, smågodis, värme och kärlek. Så beskriver programledarna Lina Hedlund, Linnéa Henriksson och David Sundin den stundande showen i svenska Melodifestivalen. – Kanske blir det en positiv tittarstorm, säger Sundin.

Nyhetsbild
Nöje

Felix Sandman: Våga prata om psykisk ohälsa

Efter den tuffa perioden är Felix Sandman tillbaka i Melodifestivalen i Sverige – mer stabil än någonsin. En lycklig kärleksrelation har fått honom att våga ta sig an nya, svåra ämnen.