|

Kryssningsfartyg kryssar i världsarvet

NyhetsbildZoom
För första gången styr Birka Cruises nästa sommars långkryssningar till Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Birka Cruises kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm den 26 juni med 1500 passagerare ombord, åker upp till Höga Kusten och Härnösand för att sedan fortsätta vidare till Vasa. Hela kryssningen tar tre dygn.

Visit Vasas vd Max Jansson är eld och lågor över nyheten om att Vasa finns med på rederiets kryssningsrutter.

– Vi har jobbat över ett år med att försöka övertyga Birka Cruises ledning om att Vasa är ett attraktivt resmål. Det här är ett tydligt exempel på samarbete när det fungerar som bäst, säger Jansson.

Bakom arbetet att få Birka Cruises till Vasa står förutom Visit Vasa, Kvarken Ports, Vasek, turism- och näringslivsinriktade världsarvsprojekt Spotlight High-Low Coast och företagare.

På Visit Vasa jobbar man för fullt med att sätta ihop13 olika paket som turisterna kan köpa. Enligt Jansson rör det som om till exempel stadsrundvandring, rökbastu, besök till Närpes eller Oravais och kryssning i skärgården.

– Logistiken är den största utmaningen. Vi räknar med att 1500 personer är ombord. Det här är verkligen stort för oss och framför allt turismen och besöksnäringen i regionen, säger Jansson.

Under kryssningarna tillbringar resenärerna en dag på varje resmål på utflykt eller på egen hand.

– I stort sett alla åker på utflykter eller besöker butiker, kaféer och sevärdheter på egen hand, vilket har en positiv betydelse speciellt för de lite mindre resmålen, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Kommentarer
|

Svinhus brann på Kullastået i Kimo – 1200 grisar dog

Nyhetsbild
Morgonljuset visar förödelsen. Av det stora svinhuset återstår bara bråte. Foto: Karin Sundström
En brand bröt ut i ett svinhus på Kullastået i Kimo på skärtorsdagskvällen. Det var en förbipasserande som såg rök och slog larm.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare hoppas på diskussion om förhållandets inverkan på sexlusten

Variation i sexlusten är alldeles normalt, särskilt i långvariga relationer, säger Annika Gunst som skrivit en doktorsavhandling om låg sexlust bland kvinnor.

Nyhetsbild
Lokalt

Bristen på trafikvett irriterar Christian – därför fotar han de som bryter mot reglerna

VASA Det är förbjudet att svänga vänster från Sandviksgatan in på Skolhusgatan. Ändå är det många bilister som slarvar, säger fotografen Christian Nylund. Han har nu samlat ihop en diger lunta bildbevis på trafiksyndare.

Nyhetsbild
Resfeber

Korsika – karg elegans mitt i Medelhavet

Korsika är en av Medelhavets allra vackraste öar. Den är inte publikfriande, men om du uppskattar en mindre insmickrande form av elegans har du kommit rätt.

Nyhetsbild
Lokalt

Vi vill veta hur du firar påsk – skicka in dina bilder till oss!

Påskhäxor, ägg, godis ... eller något helt annat? Vad gör du i helgen? Skicka in dina påskbilder till oss så publicerar vi dem i ett bildspel på webben.

Mest läst senaste veckan