|

Kryssningsfartyg kryssar i världsarvet

NyhetsbildZoom
För första gången styr Birka Cruises nästa sommars långkryssningar till Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Birka Cruises kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm den 26 juni med 1500 passagerare ombord, åker upp till Höga Kusten och Härnösand för att sedan fortsätta vidare till Vasa. Hela kryssningen tar tre dygn.

Visit Vasas vd Max Jansson är eld och lågor över nyheten om att Vasa finns med på rederiets kryssningsrutter.

– Vi har jobbat över ett år med att försöka övertyga Birka Cruises ledning om att Vasa är ett attraktivt resmål. Det här är ett tydligt exempel på samarbete när det fungerar som bäst, säger Jansson.

Bakom arbetet att få Birka Cruises till Vasa står förutom Visit Vasa, Kvarken Ports, Vasek, turism- och näringslivsinriktade världsarvsprojekt Spotlight High-Low Coast och företagare.

På Visit Vasa jobbar man för fullt med att sätta ihop13 olika paket som turisterna kan köpa. Enligt Jansson rör det som om till exempel stadsrundvandring, rökbastu, besök till Närpes eller Oravais och kryssning i skärgården.

– Logistiken är den största utmaningen. Vi räknar med att 1500 personer är ombord. Det här är verkligen stort för oss och framför allt turismen och besöksnäringen i regionen, säger Jansson.

Under kryssningarna tillbringar resenärerna en dag på varje resmål på utflykt eller på egen hand.

– I stort sett alla åker på utflykter eller besöker butiker, kaféer och sevärdheter på egen hand, vilket har en positiv betydelse speciellt för de lite mindre resmålen, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan