|

Kryssningsfartyg kryssar i världsarvet

Zoom

För första gången styr Birka Cruises nästa sommars långkryssningar till Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Birka Cruises kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm den 26 juni med 1500 passagerare ombord, åker upp till Höga Kusten och Härnösand för att sedan fortsätta vidare till Vasa. Hela kryssningen tar tre dygn.

Visit Vasas vd Max Jansson är eld och lågor över nyheten om att Vasa finns med på rederiets kryssningsrutter.

– Vi har jobbat över ett år med att försöka övertyga Birka Cruises ledning om att Vasa är ett attraktivt resmål. Det här är ett tydligt exempel på samarbete när det fungerar som bäst, säger Jansson.

Bakom arbetet att få Birka Cruises till Vasa står förutom Visit Vasa, Kvarken Ports, Vasek, turism- och näringslivsinriktade världsarvsprojekt Spotlight High-Low Coast och företagare.

Annons
På Visit Vasa jobbar man för fullt med att sätta ihop13 olika paket som turisterna kan köpa. Enligt Jansson rör det som om till exempel stadsrundvandring, rökbastu, besök till Närpes eller Oravais och kryssning i skärgården.

– Logistiken är den största utmaningen. Vi räknar med att 1500 personer är ombord. Det här är verkligen stort för oss och framför allt turismen och besöksnäringen i regionen, säger Jansson.

Under kryssningarna tillbringar resenärerna en dag på varje resmål på utflykt eller på egen hand.

– I stort sett alla åker på utflykter eller besöker butiker, kaféer och sevärdheter på egen hand, vilket har en positiv betydelse speciellt för de lite mindre resmålen, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Par från Jakobstad fast på hotellet på Teneriffa: "Utöver att vi är inlåsta har vi det bra"

På det här hotellet på Teneriffa sitter ett stort antal turister isolerade. Bland annat Peter Furu och Lena Smeds-Furu från Jakobstad.
Foto: H10 Hotels

På det här hotellet på Teneriffa sitter ett stort antal turister isolerade. Bland annat Peter Furu och Lena Smeds-Furu från Jakobstad.

I morse när Peter Furu och Lena Smeds-Furu skulle ut på en promenad hittade de en lapp under dörren. Hotellet var stängt och de fick inte lämna rummet.

Mest läst senaste veckan