Unga från 18 länder kommer till Vasa för att lära sig finska

NyhetsbildZoom
Universitetsstuderande från 18 länder kommer till Vasa för att lära sig mer om Finland, finska och kulturen här. Foto: Ann-Sofie Berg
48 utländska studerande ska lära sig mer om Finland och finsk kultur under en tre veckors kurs i Vasa. Utom 80 timmar språkstudier, ska deltagarna också besöka museer, se på finska filmer och göra exkursioner till Replot och Jannes Saloon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa universitets språkcentrum Linginno, Centret för internationell mobilitet och internationellt samarbete Cimo och utbildningsstyrelsen ordnar en kurs i finsk kultur och språket finska för internationella studerande. Kursen hålls i Brändö i Vasa.

Kursen börjar tisdagen den 10 juli och håller på till slutet av månaden.

48 studerande från 18 olika länder deltar. De flesta kommer från Ryssland och Tyskland, men kursen har också deltagare från Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Ukraina, Stor-Britannien, Österrike, Frankrike, Kanada, USA, Mexiko, Kina och de övriga nordiska länderna.

Deltagarna studerar finska i sina hemländer, antingen som huvudämne eller biämne eller som frivilliga kurser. I Vasa ska de lära sig tala bättre finska, samtidigt som de bekantar sig med kulturen.

Zoom

Replotbron är en naturlig infart till Kvarkens världsarv. De ungdomar som går på kurs i finska i Vasa, får också göra utflykter till Replot i Korsholm. Foto: Kenth Nedergård

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan