Unga från 18 länder kommer till Vasa för att lära sig finska

NyhetsbildZoom
Universitetsstuderande från 18 länder kommer till Vasa för att lära sig mer om Finland, finska och kulturen här. Foto: Ann-Sofie Berg
48 utländska studerande ska lära sig mer om Finland och finsk kultur under en tre veckors kurs i Vasa. Utom 80 timmar språkstudier, ska deltagarna också besöka museer, se på finska filmer och göra exkursioner till Replot och Jannes Saloon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa universitets språkcentrum Linginno, Centret för internationell mobilitet och internationellt samarbete Cimo och utbildningsstyrelsen ordnar en kurs i finsk kultur och språket finska för internationella studerande. Kursen hålls i Brändö i Vasa.

Kursen börjar tisdagen den 10 juli och håller på till slutet av månaden.

48 studerande från 18 olika länder deltar. De flesta kommer från Ryssland och Tyskland, men kursen har också deltagare från Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Ukraina, Stor-Britannien, Österrike, Frankrike, Kanada, USA, Mexiko, Kina och de övriga nordiska länderna.

Deltagarna studerar finska i sina hemländer, antingen som huvudämne eller biämne eller som frivilliga kurser. I Vasa ska de lära sig tala bättre finska, samtidigt som de bekantar sig med kulturen.

Zoom

Replotbron är en naturlig infart till Kvarkens världsarv. De ungdomar som går på kurs i finska i Vasa, får också göra utflykter till Replot i Korsholm. Foto: Kenth Nedergård

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Skådespelare läser upp de mänskliga rättigheterna – "Texten är genialisk"

Teater Viirus skådespelare läser upp FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. "Det är ett ställningstagande för medmänsklighet inom politiken", säger teaterns administrativa ledare Matilda von Weissenberg.

Nyhetsbild
Sport

Minkens herrar höll i taktpinnen i stafetten

LÄNGDSKIDOR I fjol blev det dubbelt IF Minken i herrstafetten i FSSM. I Pargas fick minkarna nöja sig med en medalj, men första laget var också helt ohotat i guldkampen.

Nyhetsbild
Kultur

Ny bok om Rundradion – Yle har fått kämpa för sin integritet

Rundradiobolaget Yle har fått utstå kritik och anklagelser genom hela sin historia, men bolaget har klarat sitt uppdrag att främja finländarnas allmänbildning bra. Det säger docent Paavo Oinonen som skrivit en bok om Rundradion.

Nyhetsbild
Lokalt

Tidningen försenad i dag

Vasabladet delas ut senare än vanligt i dag söndag.

Mest läst senaste veckan