Det var i slutet av juni som Wärtsilä meddelade att Javier Cavada lämnar jobbet som direktör för affärsområdet Energy Solutions för att bli vd för det Londonbaserade energilagringsbolaget Highview Power.

Nu finns ersättaren.


Marco Wirén tillträder som direktör för Energy Solutions den första oktober. Han blir också medlem av Wärtsiläs direktion. Wirén ansvarar för det viktiga affärsområdet globalt och rapporterar till koncernens vd Jaakko Eskola.

Wirén, 52, har varit Wärtsiläs ekonomi- och finansdirektör sedan augusti 2013. Han har en lång erfarenhet av ekonomi- och finansuppgifter inom bolag som SSAB, Eltel Networks och byggbolaget NCC.


MBA Arjen Berends tillträder som ekonomi- och finansdirektör och direktionsmedlem i Wärtsilä Abp den första oktober. Även han rapporterar till koncernchef Jaakko Eskola.

Berends, 50 anställdes av Wärtsilä 1988. Han har innehaft nyckelpositioner inom ekonomi- och finans i Wärtsiläs affärsområden och dotterbolag. Sedan 2012 har Berends varit ekonomidirektör för affärsområdet Marine Solutions.

Zoom

Arjen Berends. Foto: Wärtsilä


– Jag är mycket nöjd över den kvalitet och mångsidighet vi har i ledningen. Det gör det möjligt att tillsätta nyckelposter internt. Både Marco Wirén och Arjen Berends har visat en förmåga att fortgående utveckla Wärtsiläs verksamhet. Med dessa utnämning säkras en djup finansiell expertis inom den växande energiverksamheten och affärsområdesinsikter överförs till koncernnivån. Detta har en central betydelse för att vi ska uppnå Wärtsiläs långsiktiga målsättningar, säger koncernchef Jaakko Eskola i ett pressmeddelande.