|

Marco Wirén ny direktör för Wärtsilä Energy Solutions

Marco Wirén tar över som direktör för Wärtsilä Energy Solutions med start första oktober. Zoom
Foto: Wärtsilä

Marco Wirén tar över som direktör för Wärtsilä Energy Solutions med start första oktober.

Marco Wirén ersätter Javier Cavada på posten som direktör för affärsområdet Wärtsilä Energy Solutions. Beslutet innebär att Wirén ska ersättas som ekonomi- och finansdirektör – det jobbet går till Arjen Berends.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var i slutet av juni som Wärtsilä meddelade att Javier Cavada lämnar jobbet som direktör för affärsområdet Energy Solutions för att bli vd för det Londonbaserade energilagringsbolaget Highview Power.

Nu finns ersättaren.


Marco Wirén tillträder som direktör för Energy Solutions den första oktober. Han blir också medlem av Wärtsiläs direktion. Wirén ansvarar för det viktiga affärsområdet globalt och rapporterar till koncernens vd Jaakko Eskola.

Wirén, 52, har varit Wärtsiläs ekonomi- och finansdirektör sedan augusti 2013. Han har en lång erfarenhet av ekonomi- och finansuppgifter inom bolag som SSAB, Eltel Networks och byggbolaget NCC.

Annons


MBA Arjen Berends tillträder som ekonomi- och finansdirektör och direktionsmedlem i Wärtsilä Abp den första oktober. Även han rapporterar till koncernchef Jaakko Eskola.

Berends, 50 anställdes av Wärtsilä 1988. Han har innehaft nyckelpositioner inom ekonomi- och finans i Wärtsiläs affärsområden och dotterbolag. Sedan 2012 har Berends varit ekonomidirektör för affärsområdet Marine Solutions.

Zoom

Arjen Berends. Foto: Wärtsilä


– Jag är mycket nöjd över den kvalitet och mångsidighet vi har i ledningen. Det gör det möjligt att tillsätta nyckelposter internt. Både Marco Wirén och Arjen Berends har visat en förmåga att fortgående utveckla Wärtsiläs verksamhet. Med dessa utnämning säkras en djup finansiell expertis inom den växande energiverksamheten och affärsområdesinsikter överförs till koncernnivån. Detta har en central betydelse för att vi ska uppnå Wärtsiläs långsiktiga målsättningar, säger koncernchef Jaakko Eskola i ett pressmeddelande.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Burim och Katja tog över Kaffikåppin i Vörå: "Äntligen har vi en egen restaurang"

Burim och Katja Memeti är för många kända ansikten i Vasa. Han har jobbat som kock på flera pizzerior och hon har varit servitris och drivit en tatuerings- och piercingstudio.
Foto: Sofia Nygård

Burim och Katja Memeti är för många kända ansikten i Vasa. Han har jobbat som kock på flera pizzerior och hon har varit servitris och drivit en tatuerings- och piercingstudio.

Tidigare Vasaborna Burim och Katja Memeti ville öppna egen restaurang och letade landet runt efter en lokal. Till sist hittade de en – i Vörå. De älskar gästvänligheten på sin nya hemort.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan