VEO är ett växande företag som har ett kontinuerligt behov av kunnig arbetskraft, skriver företaget i ett pressmeddelande. Största delen av personalen arbetar med planering och den vanligaste examenstypen bland de anställda är en yrkeshögskoleexamen.

– Yrkeshögskolorna utbildar experter som är viktiga för vår sektor. Från de här läroanstalterna får vi dyrbara resurser. Yrkeshögskoleutbildning är viktig för såväl Vasaregionens företagsverksamhet som för serviceproduktionen, säger VEO:s personaldirektör Hanna Myllymäki.

Eftersom man gjort nationella nedskärningar inom utbildningen kan VEO genom donationerna stöda högskolorna i regionen och trygga den lokala kompetensen.

– Vi vill se till att den utbildning som ges på Vasas läroanstalter håller samma höga kvalitet som hittills, säger Myllymäki.

Också VEO:s vd Marko Ekman betonar vikten av den kunskapsgrund som en högklassig utbildning ger.

– Kompetens är en av de viktigaste konkurrensfördelarna för vårt företag i den hårda konkurrensen inom den internationella projektverksamheten. Såväl planerare som projekt- och försäljningschefer ska dagligen kunna erbjuda våra kunder lösningar som förutsätter högt ingenjörskunnande. Tack vare sina yrkeshögskolor och lokalt rekryterade experter har Vasa varit en bra ort för VEO:s internationella tillväxt.

VEO samarbetar också på andra sätt med de lokala yrkeshögskolorna och universiteten.

– Många gör sitt slutarbete för oss, vi erbjuder studerande arbetspraktik och våra experter besöker regelbundet olika utbildningsställen och föreläser där. Det är viktigt att vi gör VEO bekant för studerande så att vi får potentiella arbetstagare att bli intresserade av företaget och söka arbete hos oss. Vi rekryterar också för tillfället på flera olika orter i Finland och även i Sverige och Norge, säger Myllymäki.

Av VEO:s 450 anställda arbetar majoriteten på företagets huvudkontor i Vasa.