Vasa får nya daghemsplatser i januari

NyhetsbildZoom
Foto: Mikael Matikainen
I januari öppnar ett nytt finskspråkigt daghem, Pilke Pikkuponi, i Infjärden i Vasa. Dessutom startar Steinerdaghemmet Tiitiäinen i Vöråstan en ny grupp för barn under tre år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det nya privata daghemmet Pilke Pikkuponi öppnas i januari på adressen Ryttarvägen 11 i Infjärden. Det är ett servicesedeldaghem, vilket innebär att Vasa stad har godkänt det som serviceproducent.

I daghemmet finns en barngrupp för barn under tre år och tre barngrupper för barn i åldern 3–5 år. Det är ett finskspråkigt daghem där barnen även får bekanta sig med engelskan exempelvis via lek, rim och ramsor.

På Fiskaregatan 14 i Vöråstan startar det steinerinspirerade daghemmet Tiitiäinen en ny grupp för barn under tre år. Verksamheten inleds den 7 januari.

Under våren flyttar även Rudolf Steiner-skolan in i samma nyrenoverade fastighet. Daghemmet Tiitiäinen övergår till servicesedeldaghem från och med första januari.

Det går att ansöka om en plats i de nya grupperna redan nu.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan