|

Röd långtradare med tusen juleljus till Tuuri den 18 december

NyhetsbildZoom
Jullångtradaren är välkänd från reklamfilmer. Nu kör den för första gången genom Finland. Foto: Pressfoto
I många länder dricker folk Coca-Cola till jul, men här är det must som gäller. Nu visas den röda långtradaren som del av julkampanjen i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den är välkänd från reklamfilmer som visas lagom inför jul: den knallröda långtradaren med tomten som chaufför, som kör ut Coca-Cola till törstiga familjer.

I år visas reklamfilmer med långtradaren rattad av Coca-Colatomten i över 100 länder. Den första filmen gjordes på 1990-talet.

Tomten som är målad på sidan av långtradaren designades redan 1931 av amerikanen Haddon Sundblom, som hade åländsk-svenska rötter.

Nu kommer den riktiga livslevande långtradaren för första gången till Finland. Fordonet ska visas upp på ett tiotal orter.

Finlandsturnén ordnas 8–22 december och den går också till Rovaniemi, där Coca-Colatomten får möta den riktiga julgubben i verkstaden vid polcirkeln.

Långtradaren, som är dekorerad med tusen juleljus, stannar också i Helsingfors, Uleåborg, Kuopio, Jyväskylä, Tuuri, Tammerfors, Åbo, Träskända och Lahtis.

Kommentarer
|

Bianca Ingrosso om hatet: Jag får kritik för allt jag gör

Nyhetsbild
Bianca Ingrosso slutade blogga efter alla hatkommentarer. "Det blev ett självskadebeteende att gå in och läsa allt", säger hon. Foto: Marc Femenia/TT
Som en av huvudpersonerna i "Wahlgrens värld" blev Bianca Ingrosso tv-stjärna nästan över en natt. Men kändisskapet har en baksida.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan