|

Klemetsö får höghus med åtta våningar

Byggföretaget Pallas Rakennus Pohjanmaa bygger 52 bostäder i Klemetsö. Huset, som har åtta våningar, ska vara klart sommaren 2020.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Huset byggs på Himalajagatan 4. Storlekarna på bostäderna är allt från enrummare på 32 kvadratmeter till familjebostäder på 81,5 kvadratmeter.

Byggnadsarbetet har redan påbörjats och projektet förväntas vara färdigt i augusti 2020. Nordea fungerar som bank för RS-systemet.

– Vasa stad växer nu kraftigt och därmed intresserar ett lugnt område nära centrum och dess tjänster speciellt bostadsägare. Intresset har varit väldigt högt med en bokningsgrad som redan är över 70 procent, säger Raimo Virtanen, distriktschef för Pallas Rakennus Pohjanmaa.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ännu oklart kring skydd efter corona – forskning visar låg immunitet i hårt drabbat land

Heikki Kaukoranta tror att vi får se en andra coronavåg även i Finland i höst, detta helt enkelt för att slemhinnorna blir kalla i kylan och mer mottagliga för infektioner.
Foto: Mikael Nybacka

Heikki Kaukoranta tror att vi får se en andra coronavåg även i Finland i höst, detta helt enkelt för att slemhinnorna blir kalla i kylan och mer mottagliga för infektioner.

Bara fem procent av spanjorerna verkar ha antikroppar mot viruset. Det här är svårtolkat. Vasaläkaren Heikki Kaukoranta förklarar varför.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan