|

Socialtjänsten i Vasa öppnar familjechatt – ger råd till föräldrar

Coronaviruset påverkar också socialservicen i Vasa som måste lägga om sin verksamhet. Därför har man öppnat en chatt för barn och familjer. Zoom
Foto: 123rf.com

Coronaviruset påverkar också socialservicen i Vasa som måste lägga om sin verksamhet. Därför har man öppnat en chatt för barn och familjer.

Coronaviruset påverkar också socialservicen i Vasa som måste lägga om sin verksamhet. Därför har man öppnat en chatt för barn och familjer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaviruset har tvingat socialservicen i Vasa att lägga om och dra ner på verksamheten. Inom socialservicen för barn och familjer har man startat en stödchatt som är öppen varje vardag mellan klockan 8 och 16. I chatten svarar stadens familjehandledaresom ger råd och handledning till barn och familjer i frågor som rör föräldraskap, barn och unga. 

På familjerådgivningen har man öppnat en jour- och rådgivningstelefon som är öppen vardagar mellan klockan 9 och 15, telefonnumret är 06-325 2650.

– Barn- och familjesocialarbetet samt servicen för barn och familjer svarar på den förändrade situationen genom att öppna en chattservice. I chatten får familjer handledning och råd om till exempel den socialservice som erbjuds samt i ärenden som rör föräldraskap, barn och unga, berättar serviceområdeschefen inom servicen för barn och familjer Carina Nåhls.

De chattar som varit öppna inom förebyggande familjearbete och hemservice för barnfamiljer stängs tillfälligt ner, eftersom rådgivning och handledning till barnfamiljer koncentreras till chattservicen för barn och familje-socialservice.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

35 coronasmittade i sjukvårdsdistriktet – 28 döda i hela landet

35 personer har nu konstaterats bära på coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Mikael Nybacka

35 personer har nu konstaterats bära på coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Fem nya fall av coronasmitta bekräftades i Vasa sjukvårdsdistrikt över helgen. I hela landet har antalet döda i covid-19 ökat med åtta sedan fredag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan