Coronaläget: Fortfarande lugnt i Österbotten

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Vasa sjukvårdsdistrikt meddelade på onsdagen att inga nya coronafall har konstaterats. Däremot har tiotals personer misstänkt att de smittats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under det senaste dygnet har 30 personer vänt sig till hälsovården för att testa om de smittats av coronaviruset. Enligt Vasa sjukvårdsdistrikt har det rört sig om falskt alarm i samtliga fall, men personerna har handlat helt enligt rekommendationerna.

Den som har symtom som tyder på coronavirusinfektion uppmanas fylla i en bedömning på Omaolo.fi. Efter det kan den egna hälsostationen kontaktas. 

Sammanlagt har 2807 personer har testats i Vasa sjukvårdsdistrikt och i nuläget har 62 personer konstaterats bära på coronaviruset sedan utbrottets början.

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelade på onsdagsmorgonen att inga nya fall konstaterats inom sjukvårdsdistriktet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan