Inga nya coronafall på onsdagen

I Vasa sjukvårdsdistrikt görs ett tiotal coronatester varje dag. Totalt är man snart uppe i 3000 tester. I Södra Österbotten har nästan 4500 tester gjorts under våren. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank/Katja Losonen

I Vasa sjukvårdsdistrikt görs ett tiotal coronatester varje dag. Totalt är man snart uppe i 3000 tester. I Södra Österbotten har nästan 4500 tester gjorts under våren.

Inga nya coronafall har konstaterats i Österbotten, meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Drygt 30 personer har gjort ett coronatest under det senaste dygnet men inga nya fall av covid-19 har konstaterats, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen. Det totala antalet fall som bekräftats i Österbotten under våren är alltså fortfarande 62. Det senaste fallet rapporterades för snart en månad sedan, den 29 maj.

Även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är läget fortsättningsvis lugnt. 46 personer testades för coronaviruset under tisdagen, men inte heller där har några nya fall konstaterats. Det totala antalet bekräftade fall i Södra Österbotten är alltså fortfarande 46 – det senaste rapporterades den 5 juni.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt informerar numera enbart ifall coronaläget förändras. Hittills har 31 fall av coronasmitta bekräftats i Mellersta Österbotten. De två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har tolv nya fall registerats, visar Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta på onsdagen. Det betyder att totalt 7167 personer i Finland nu smittats med coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan