Coronaläget fortfarande lugnt – fyra veckor sedan senaste fallet i Österbotten

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Inga nya fall i Österbotten på fredagen. I Vasa sjukvårdsdistrikt har man nu gjort över 3000 coronatester.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya coronafall har konstaterats i Österbotten, meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på fredagen. Det är nu exakt fyra veckor sedan det senaste fallet rapporterades. Totalt är det 62 personer som har smittats med coronaviruset i Österbotten under våren. Antalet tagna coronaprover uppgår nu till 3020.

Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall av covid-19 att rapportera på fredagen. Det är nu exakt tre veckor sedan det senaste fallet konstaterades i distriktet. Totalt har man haft 46 bekräftade fall under våren. Antalet tester som gjorts är nu uppe i 4588 – av dem gjordes 47 under gårdagen.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har 19 nya fall registrerats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Det betyder att det totala antalet coronasmittade i Finland nu uppgår till 7191 personer.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan