Inga nya coronafall i Österbotten på onsdagen

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Vasa centralsjukhus.

40 dagar sedan senaste fallet konstaterades i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt är fortfarande oförändrat. Inga nya fall av covid-19 har konstaterats på onsdagen. Det här betyder att Österbotten nu klarat sig 40 dagar utan nya fall – det senaste rapporterades fredagen den 29 maj. Totalt 3471 coronatester har gjorts inom sjukvårdsdistriktet hittills.

Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall att rapportera. Det senaste fallet där konstaterades den 5 juni. 98 personer testade sig för coronaviruset under tisdagen, det totala antalet tester uppgår nu till 5257.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. De senaste fallen av covid-19 i Mellersta Österbotten konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har tre nya fall registrerats hos Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen. Det betyder att det totala antalet coronasmittade i Finland nu uppgår till 7265 personer.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Under det senaste dygnet har inga nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det meddelar sjukvårdsdistriktet på söndagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan