Coronaläget fortfarande lugnt – inga nya fall i Österbotten på tisdagen

I Vasa sjukvårdsdistrikt har man nu tagit nästan 3400 coronatester. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank/Katja Losonen

I Vasa sjukvårdsdistrikt har man nu tagit nästan 3400 coronatester.

Läget oförändrat även i Södra och Mellersta Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i de österbottniska landskapen. Vasa sjukvårdsdistrikt uppger på tisdagen att det totala antalet bekräftade fall fortfarande är 62. Det senaste fallet rapporterades den 29 maj. Även Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar på tisdagen att noll nya fall konstaterats. Det senaste fallet där – fall nummer 46 – rapporterades den 5 juni.

I Vasa sjukvårdsdistrikt har totalt 3398 coronatest gjorts hittills. I Södra Österbotten är de betydligt fler, 5161 stycken.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har fem nya fall registrerats hos Institutet för hälsa och välfärd på tisdagen. Det betyder att det totala antalet coronasmittade i Finland nu uppgår till 7262 personer.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Under veckan har flera nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Under det senaste dygnet har inga nya coronafall bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det meddelar sjukvårdsdistriktet på söndagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan