Ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Läget i Vasa sjukvårdsdistrikt har varit lugnt, men nu har ett nytt fall uppdagats. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Läget i Vasa sjukvårdsdistrikt har varit lugnt, men nu har ett nytt fall uppdagats.

I Vasa sjukvårdsdistrikt har ett nytt fall av coronasmitta uppdagats. Det är det första i sjukvårdsdistriktet sedan slutet av maj.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det senaste dygnet har 55 coronatest tagits i Vasa sjukvårdsdistrikt och ett av testen visade sig vara positivt. Det är det första nya coronafallet sedan fredagen den 29 maj och innebär att sammanlagt 63 personer nu har smittats av viruset i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. 

Enligt sjukvårdsdistriktet behöver personen inte sjukhusvård, utan är isolerad hemma. Även personer i den smittades närhet har försatts i karantän. 

Södra Österbottents sjukvårdsdistrikt meddelar i sin tur att inga nya coronafall konstaterats. Under det senaste dygnet har 105 personer testats för viruset.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt har avslutat den dagliga rapporteringen och meddelar endast om nya fall konstateras. 

Annons
Uppdaterad  klockan 12.20 med information om att personen som drabbats av coronaviruset är isolerad hemma och att personer i den drabbades närhet har försatts i karantän. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronaläget på onsdag: Ett nytt fall i Vasa – läget oförändrat i Södra Österbotten

Vasa centralsjukhus.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Personen smittades på en resa till Estland.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan