|

Coronaläget i Österbotten: Inga nya fall i dag – "Men kom ihåg karantänen"

Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Inga nya fall, rapporterar sjukvårdsdistrikten i både Vasa och Södra Österbotten nu på förmiddagen. Vasa centralsjukhus påminner alla om den frivilliga karantänen för dem som kommer till Finland. Virussituationen är helt annorlunda ute i världen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Vasa sjukvårdsdistrikt är antalet smittade fortsättningsvis 63, i Södra Österbotten 48. 

Vasa centralsjukhus påminner om den frivilliga karantän som gäller för alla som kommer till Finland. Här finns uppdaterad information från Utrikesministeriet. 

Reserekommendationerna  uppdaterades i måndags och granskas med två veckors mellanrum. Frivillig karantän är ett viktigt sätt att förhindra spridningen av möjligt virus, påminner Vasa centralsjukhus.

Allt fler har låtit testa sig

  • Hittills har 4575 personer besökt Vasa centralsjukhus för att ta ett coronatest, i Södra Österbotten har 7848 personer tagit ett test. Bara i går kom 144 personer till sjukhuset i Seinäjoki för att låta testa sig.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Grupp ska bekämpa corona i Österbotten – epidemiläget är nära att trappas upp

Österbotten får en coronasamordningsgrupp.
Foto: Arkiv/Jonny Huggare Smeds

Österbotten får en coronasamordningsgrupp.

En regional arbetsgrupp ska följa med epidemiläget i Österbotten. Just nu befinner sig Vasa sjukvårdsdistrikt på gränsen till upptrappningsfasen med ett incidenstal på tio.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan